Diensten

De problemen die mensen naar mijn praktijk brengen zijn verschillend. Daarom beginnen we met een gesprek waarin we doelen en verwachtingen helder stellen. Zo kunnen we samen de beste aanpak bepalen om het doel te bereiken. Behandelingen kunnen gericht zijn op herstel na bijv. een sportblessure of een ongeluk, maar ook preventief ten aaanzien van werkstress en/of een foute werkhouding.

Als sportmasseur ben ik in staat om aan de hand van de toestand van het spierweefsel de vorm van de sportman/-vrouw op dat moment vast te stellen.

Sportmassage kan een gunstige invloed uitoefenen op de prestaties van de sporter. Hieronder worden ook blessurebehandelingen verstaan evt. in overleg met een fysiotherapeut.
 De blessuretijd tijdens de uitoefening van de sport kan door de massage verkort worden.

Stoelmassage

Dit is een ontwikkeling die begonnen is in China de notabelen aan het hof zittend werden gemasseerd op een krukje.
Later werd bij een bezoekje aan de kapper door het gewone volk graag gebruik gemaakt van het aanbod om een massage op het hoofd, de nek en/of de schouders erbij te doen.
Tegenwoordig wordt door bedrijven stoelmassage aangeboden om een betere werkhouding te bevorderen en stress te verminderen, waarvoor nog steeds subsidie aangevraagd kan worden. Uiteraard is stoelmassage ook voor particulieren te geven.

Magnetiseren

Bij het  magnetiseren maakt de magnetiseur gebruik van de om de patiënt heen hangende energie. Deze energie wordt gebruikt om blokkades en/of klachten te verminderen c.q. weg te nemen. 

Op deze manier activeert het lichaam zichzelf om te genezen en het evenwicht te herstellen. 

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is niet alleen om te ontspannen, maar draagt ook bij aan een betere houding. Een regelmatige massage voorkomt problemen van spierspanning dat onbewust wordt opgebouwd door bijv. opgetrokken schouders, gebogen schouders, holle of bolle rug etc..  Massage kan ook angstgevoelens kalmeren.

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een methode die er vanuit gaat dat bepaalde mechanische handelingen (door de masseur)  in het bindweefsel via zenuwen en hormonen invloed uitoefenen op dieper gelegen weefsels. Deze techniek wordt vooral gebruikt bij langdurig aanhoudende blessures.

Manuele Lymfdrainage

Een manuele lymfdrainage wordt vooral gebruikt om het vocht, dat vastgehouden wordt, af te voeren via de lymfklieren. Vocht wordt vaak vastgehouden door operaties en bij sporters bijvoorbeeld door verdraaide knieën en verzwikte/verstuikte enkels.